Cemix Lepící a stěrkovací tmel 25 kg

Tento velmi žádaný výrobek Cemix Lepící a stěrkovací tmel 25 kg pocházející od značky Cemix můžete najít tady teď opravdu výhodně. Akční cena již od 199 Kč
Cena: 199 Kč

Malta pro lepení izolantu a vytváření základní vrstvy zateplovacích systémů

VLASTNOSTI A ZPŮSOBY POUŽITÍ:
– pro lepení tepelněizolačních desek a vytváření výztužné vrstvy v zateplovacích systémech Cemix
– pro vytváření rovných podkladů pod finální omítky
– pro překrytí problematických míst zdiva nebo běžných omítek při současném vkládání výztužné tkaniny
– pro ruční i strojní zpracování ve vnějším i vnitřním prostředí

SLOŽENÍ: Minerální plnivo, cement, redispergovatelný polymer a další speciální přísady zlepšující zpracovatelské a užitné vlastnosti malty.

ZPRACOVÁNÍ: Suchou směs vsypte do předepsaného množství vody a důkladně rozmíchejte v homogenní hmotu, bez hrudek. Nechte odstát a po cca 5 minutách odležení hmotu znovu krátce promíchejte.
Lepení izolantu: Tepelnou izolaci z minerální vlny se doporučuje nejdřív v místech lepení přestěrkovat tenkou vrstvou lepicí hmoty a na ni bezprostředně poté nanést požadované množství hmoty pro lepení. Povrch desek z extrudovaného polystyrenu, který není povrchově upraven, se před lepením přebrousí. Lepicí hmota se nanáší na rub izolační desky, buď jako souvislý pás po obvodu a nejméně tři terče uprostřed, nebo celoplošně zubovým hladítkem. Při celoplošném lepení doporučujeme hmotu nanášet zubovým hladítkem o výšce zubu 10-12 mm (min. 8 mm). V případě minerální vlny s kolmým vláknem (lamely) nanášejte lepicí hmotu vždy celoplošně! Při strojním zpracování je možné nanášet lepicí hmotu i na podkladní plochu hadovitě tak, aby rozteč byla cca 200 mm. Na takto nanesenou lepicí hmotu lepte tepelněizolační desky. Doba aktivní lepivosti je cca 20 minut, proto nanášejte hmotu pouze na takovou plochu, kterou bezpečně během
této doby obložíte. Minimální plocha lepení musí splňovat požadavky předepsané výrobcem tepelněizolačního systému a odvíjí se od způsobu lepení a mechanického kotvení tepelněizolačních desek. Systém lepení a stěrkování je podrobně popsán v technologických předpisech pro provádění zateplovacích systémů Cemix. Vytváření armované základní vrstvy: Na povrch izolačních desek se nanese stěrková hmota v předepsané tloušťce, do srovnané vrstvy se vtlačí armovací síťovina, překryje se a vyrovná další vrstvou hmoty. Celková tloušťka výztužné vrstvy je min. 4 mm. Výztužná síť musí být uložena v 1/2 až 1/3 tloušťky výztužné vrstvy od vnějšího povrchu a překryta min. 1 mm vrstvou. Po konečném vyrovnání výztužné vrstvy nesmí být armovací síť obnažena (ani po přebroušení případných nerovností). Takto připravený podklad (po příslušné době zrání) slouží pro nanesení vrchní omítky.

Technický list:

Další produkty z kategorie Lepicí a stěrkové hmoty pro izolační materiály

Další produkty od výrobce Cemix


Top